Direktlänk till inlägg 16 april 2017

Om jag ska fira och ära Jesus, har han lite att bevisa först...

Av Ulrika - 16 april 2017 17:24

Påskafton.

Efter en längre tid med armen i gips och hjärnan på läkning, mår jag nu bättre och tänker ägna denna dag åt storstädning. För detta behövs musik. Jag söker på Spotify och hittar en lista som heter "Nu jävlar!".

Passande. "Nu jävlar ska här städas!"

I med lurarna och jag fylls av energi. Jag märker dock att musiken är av högst okristlig karraktär, kanske inte så passande när det är Påskafton och allt. Men det bekommer mig inte egentligen, det viktiga i detta läge är rytmen och energin i musiken och den är grym!

Påskafton till trots.

Påsken är en religiös högtid då vi uppmärksammar Jesu lidande, död och återuppståndelse.

Hipp hipp hurra.

Även om jag tror att de flesta nu förtiden är mer fokuserade på godis, mat och samvaro med släkten. Precis som övriga högtider.

För mig tar det extra emot. Det går inte. Logiken går inte alls ihop. För det första- ingen människa återuppstår- på riktigt. Ingen Jungfru föder barn.

För det andra- Om jag ska fira denne Jesus och hans Gudomlige far, har han lite att bevisa först. 

"Hallå? Ursäkta, du Gudomlige, var är dina superkrafter nu?  Ser du hur Världen ser ut?

Låt mig ge dig några exempel:

  • 45 barn/år tar livet av sig till följd av mobbing bara i Sverige. (Källa: SVT's "Morgans Mission, Björn Johansson- Docent och mobbningsforskare vid Örebro universitet)
  • 270 000 barn svälter i Syd-Sudan för närvarande (Källa: UNICEF)
  • Ca 300 barn/år i Sverige, drabbas av Cancer varav 60 dör. (Källa: Barncancerfonden)
  • Behöver jag ens nämna alla krig (som sker i religionens namn?) där oskyldiga barn drabbas?

Jag tror ni fattar poängen, jag behöver inte fortsätta. Nej, om jag ska hylla någon så hyllar jag gärna en verklig hjälte. Någon som verkligen GÖR skillnad. T.ex:

  • Nelson Mandela
  • Moder Theresa
  • Anders Kompass
  • Min sons mentor som vågade stå upp för barnen, ansågs obekväm och ovillig att samarbeta och fick gå (naturligtvis på andra, vaga och påhittade grunder)

Och andra som vågar sticka ut hakan för det som är RÄTT. Hyllas den som hyllas bör.


Så tänker jag.

Dessutom, Gud fader som är i himmelen och din enfödde son Jesus, så tog du mitt barnbarn ifrån oss. För det, förlåter jag dig aldrig.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 24 september 2017 20:52

Jag kliver på T-banan vid Gullmarsplan och går in i gången för att fler ska få plats. Inga sittplatser finns men det är ok. Bara jag får hålla i mig någonstans. Nästa station är Skanstull, två passagerare går av och lämnar två lediga säten. För mig g...

Av Ulrika - 13 september 2017 22:58

Året är 2011. Jag och småkillarna är på väg till skolan. -Försiktigt ner för backen! Hinner jag precis ropa innan de försvinner runt kröken. Sekunderna senare kommer Adrian flåsandes: -Mamma! Mamma! Nu är det bacon! John har krockat med en bi...

Av Ulrika - 8 augusti 2017 19:05

På höga hästar sitter de som aldrig trillat av. De som sitter säkert i stadig sadel och håller sig hårt i tyglar eller sadelknopp.  De kan lätt säga: "Dålig uppfostran! Begriper väl vem som helst att alla måste ha en sadel. Och strama tyglar." ...

Av Ulrika - 8 augusti 2017 18:29

"Ingenting är viktigt, När allt känns svårt. Allt faller Och det faller hårt. -Ta emot mig om du kan! ..men ingen hann. alla blickar åt eget håll. Jag reser mig själv För att jag kan. Allt faller Och det faller fort. -Rör mig in...

Av Ulrika - 31 maj 2017 23:47

Att släppa taget om något betungande, är en befrielse. Om man är redo. Bara då. Annars finns grus av tvivel, stick av agg kvar. Om man orkar ta det där andetaget, ett djupt…. Och sen, släppa! Fri! Blotta sin strupe. ”Här! Hugg ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ullede med Blogkeen
Följ ullede med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se